2012-09-01

Pannkaksfrukost






Här firar vi långhelg tack vare Labor day på måndag, vilket officiellt brukar kallas sista sommarhelgen. Och nog är det sommar alltid! Närmare 30 grader ska det bli här idag!

Vi inledde helgen med sovmorgon följt av pannkaksfrukost. Som (förhoppningsvis) blivande amerikan gäller det att fila på pannkaksreceptet och jag tror vi hittade en vinnare idag, tack vare systrarna Eisenman. Fluffiga som aldrig förr och så goda att Mr M satt och "oohade" och "aahade" sig genom frukosten... Så varför inte bjuda på amerikanska pannkakor imorgon?

American pancakes
ca 8 st
3,5 dl vetemjöl
2 msk strösocker
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
(vi gillar att ta i lite kardemumma)
3,5 dl filmjölk
1/2 dl raps- eller solrosolja
1 ägg delat i gula och vita
Smör till stekning

Blanda alla torra ingredienser. Häll i filmjölk, olja, äggula och vispa ihop till en slät smet. Vispa äggvitan till ett rätt hårt skum vid sidan av och vänd sedan ner i smeten. Stek i smör, ca 1/2-1 dl smet per pannkaka. Vänd när det bildas bubblor i pannkakan. Njut på det enda amerikanska sättet - med lönnsirap. Och kanske lite fruktsallad (mitt tillägg...).

Enjoy!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar ett avtryck på min blogg i form av en kommentar! Om du inte har en egen blogg, välj att posta din kommentar som anonym.